Stedentrips

Luik

Luik

Ontdek Luik

Luik is een van de grootste steden in Wallonië, gelegen aan de Maas. Je kunt er eindeloze wandelingen maken langs indrukwekkende monumenten en de oevers van de Maas. Ontdek ook de gezelligheid en het rijke sociale leven in Luik. En natuurlijk proef je ook de beroemde Luikse Wafel. Hét lokale tussendoortje.

Lambert en de Bueren

Tijdens je verblijf in Luik is een bezoek aan de Place Sint Lambert een aanrader. Dit plein ligt midden in het centrum, waar tot 1894 de Notre-Dame-et-Saint Lambert kathedraal heeft gestaan. In het Archeoforum Luik op het plein kom je alles te weten over het ontstaan van de stad sinds de Romeinse tijd. Een pittige wandeling maak je op de Berg de Bueren. Via 374 treden ga je naar de top waar je een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Maas en Gaufre

Maak ook eens een boottochtje over de Maas. Er zijn diverse rondvaartboten die je langs Luikse wijken en historisch erfgoed varen. Behalve de Maas staat Luik ook bekend om z’n Luikse Wafel. Deze ovale ‘Gaufre de Liège’ bevat meer suiker dan normaal en geldt als een lokale lekkernij. Maar echt culinair wordt het pas in de vele restaurants van Luik. De stad kent een eeuwenoude gastronomische traditie met heerlijke streekgerechten. Je wordt er onthaald met de typisch Belgische gastvrijheid.

Van plan Luik te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Luik