Stedentrips

Roermond

Roermond

Ontdek Roermond

De Limburgse stad Roermond is vooral bekend om z’n Designer Outlet Centre, het koopparadijs voor exclusieve merkkleding. Maar Roermond heeft nog zoveel meer te bieden. In het historische centrum kun je een keur aan culturele bezienswaardigheden bezoeken. Van middeleeuwse hoogtepunten tot architectonische topprestaties van de beroemde architect Pierre Cuypers.

Kathedraal en Cuypers

Maak een stadswandeling door Roermond en ontdek bijzondere monumenten zoals de Sint Christoffelkathedraal die herinnert aan de tijd dat Roermond een bisschopsstad was. Je kunt de toren beklimmen. Op 86 meter hoogte heb je een schitterend uitzicht over de stad. De Carluskapel is een karthuizerklooster, gebouwd in Oostenrijkste stijl. Voor architectuurliefhebbers is een bezoek aan het Cuypershuis een absolute must. Roermond is de geboorteplaats van de beroemde architect Pierre Cuypers (onder andere Rijksmuseum Amsterdam). In het museum kom je alles te weten over zijn visie op architectuur.

Designer Outlet Roermond

Veel mensen kennen Roermond vooral van het Designer Outlet Centre. Dit is het grootste modecentrum van de Benelux en trekt zo’n 5 miljoen bezoekers per jaar. De lage prijzen voor kwaliteitskleding heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op modebewuste consumenten in heel Nederland. Je vindt er kleding van grote merken en exclusieve modeontwerpers. Vaak tegen hele scherpe prijzen. Echte shoppers kunnen er dagenlang rondstruinen.

Van plan Roermond te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Roermond