Stedentrips

Venlo

Venlo

Ontdek Venlo

Bourgondisch genieten. Daar staat Venlo voor. In de vele gastronomische restaurants van Venlo worden nog authentieke streekgerechten geserveerd. De hele stad ademt gastvrijheid uit en inwoners zijn trots op de eigen streekproducten en lokale drankjes. Ontdek het gezellige historische centrum of maak eens een boottochtje over de Maas. Venlo verrast je op elke straathoek.

Stadhuis en Van Cleef

Venlo ligt in een bocht van de Maas en heeft een eeuwenoude historie. Tijdens een stadswandeling ontdek je alle monumenten en bezienswaardigheden die de stad rijk is. Vooral het 16e eeuwse stadhuis is een lust voor het oog. Het is gebouwd in renaissancestijl en heeft prachtige glas-in-lood en kunstschatten. Ook de gotische Sint-Martinuskerk heeft bijzondere kunstschatten zoals werk van schilder Jan van Cleef en een barokke preekstoel.

Maas en plein

Een absolute aanrader in Venlo is een boottocht over de Maas. Diverse rondvaartmaatschappijen bieden tochten aan vanaf de haven van Venlo. In ongeveer 4 uur krijg je vanaf het dek een prachtig uitzicht over het Limburgse landschap. Je vaart langs typische Maas-plaatsjes en natuurplekjes. Eenmaal terug kun je genieten van culinaire verrassingen in een van de vele restaurants. Of bestel een drankje op het Monseigneur Nolensplein en ervaar de gastvrijheid en gezelligheid waar Limburg om bekend staat.

Van plan Venlo te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Venlo