Stedentrips

Mönchengladbach

Mönchengladbach

Ontdek Mönchengladbach

Mönchengladbach heeft een boeiende combinatie van historische bezienswaardigheden en hedendaagse kunst. Eeuwenoude tradities gaan er hand in hand met het moderne uitgaansleven. Ontdek de dynamiek van deze bruisende stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Alter Markt en Slot Reydt

Voor het historische erfgoed van Mönchengladbach gaat u naar de Alter Markt aan de Kapuzinerplatz. Rondom dit plein ligt het historisch centrum waarvan de monumenten op loopafstand van elkaar te bezichtigen zijn. Bezoek het museum Abteiberg voor kunst uit de 20ste en 21ste eeuw. Het toont onder andere werken van Andy Warhol en Gerhard Richter. Laat u rondleiden door Slot Rheydt, een in renaissance stijl opgetrokken kasteel met prachtige kunstvoorwerpen en schilderijen. Ook de Munsterkerk Sint Vitus heeft zeer fraaie kunstschatten waaronder veel goudsmeedwerk.

Platz en couture

‘s Avonds barst het bruisende uitgaansleven van Mönchengladbach los. Rond de Kaputzinerplatz bent u van harte welkom in de vele kroegjes en restaurants. In de Waldhausener Straße gaan ze tot in de late uurtjes door. Voor het betere shopwerk kunt u terecht in de Hindenburgstraße, Bismarckstraße enFriedrichstraße met exclusieve winkelcentra. De modesector is sowieso goed vertegenwoordigd in Mönchengladbach omdat de textielindustrie hier altijd al een grote rol heeft gespeeld. Vooraanstaande huizen als Gardeur and Van Laack zijn dan ook in de stad gevestigd.

Boek een arrangement en combineer uw bezoek aan Mönchengladbach met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Mönchengladbach