Stedentrips

Duisburg

Duisburg

Ontdek Duisburg

Duisburg ligt in Noordrijn-Westfalen, waar de rivieren de Rijn en de Ruhr bij elkaar komen. De voormalige industriestad staat tegenwoordig bekend als een echte cultuurstad. Er wordt veel georganiseerd op het gebied van film, muziek en kunst. Dat geeft Duisburg z’n unieke levendige sfeer.

Mercator en Brunnen

Een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden is de Salvatorkerk. Dit is een van de belangrijkste laatgotische gebouwen in het Rijnland uit de 14e eeuw en bevat de grafmonumenten van de beroemde cartograaf Gerardus Mercator. Een wandeling door het Beeldenpark van het Lehmbruck-Museum is een absolute must als je in Duisburg bent. Je loopt er langs 40 beelden van internationale toonaangevende beeldhouwers in diverse stijlen. In de stad zelf kun je ook van kunst genieten. Ga naar het centrum en volg de ‘Brunnenmeile Duisburg’. Deze route is ongeveer 1 kilometer lang en toont 11 fonteinen die door internationale beeldhouwers zijn ontworpen.

Oper en Traumzeit

Duisburg heeft veel cultuur te bieden. Bezoek eens een voorstelling in het Theater Duisburg, de Deutsche Oper am Rhein of Duisburger Philharmoniker. In de zomer worden allerlei muziekevenementen georganiseerd. Het Duisburger Akzente met klassieke muziek en het 'Traumzeitfestival' met meer moderne muziek. In de Königstrasse kun je volop winkelen in exclusieve winkeltjes. Deze boulevard is tevens een openbare expositieruimte voor de fonteinsculpturen van kunstenaars als André Volten.

Van plan Duisburg te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Duisburg