Stedentrips

Dortmund

Dortmund

Ontdek Dortmund

Dortmund ligt in Noordrijn-Westfalen in het Ruhrgebied. De stad ligt aan de rivieren de Ruhr en de Emster. Het vele transport door deze rivieren heeft Dortmund de grootste binnenhaven van Duitsland gemaakt. Endoor het vele water is het ook een van de groenste steden van Duitland. Ontdek deze moderne stad met veel gezichten.

Florian en Industriekultur

Een mooie plek om Dortmund te bezichtigen is de toren Florian in het Westfalen park. Daar heeft u vanaf maar liefst 140 meter een schitterend uitzicht over de stad. Veel bezienswaardigheden van Dortmund draaien om industrieel erfgoed, de ‘Industriekultur’. Bezoek bijvoorbeeld de oudesmederij Huckade met laatgotische architectuur. Dit was de werkplaats van de voormalige mijn Hansa Dortmund-Huckarde en is tegenwoordig een cultureel centrum.

Schepen en Alter Markt

De haven van Dortmund is een bezienswaardigheid op zich. De dynamiek van aankomende en vertrekkende schepen in deze grootste binnenhaven van Europa, heeft iets magisch. Neem een kijkje in het monumentale oude havenkantoor ‘Altes Havenambt’ voor een overzichtstentoonstelling over de haven door de eeuwen heen. In het autoluwe centrum van Dortmund kunt u winkelen en cultuur proeven. Op de ‘Alter Markt’ is het gezellig met kroegjes en restaurants en in de aangrenzende steegjes vindt u exclusieve winkeltjes. Vooral in de Westenhellweg kunt u goed shoppen. Deze staat bekend als de drukste winkelstraat van Duitsland.

Boek een arrangement en combineer uw bezoek aan Dortmund met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Dortmund