Stedentrips

Almelo

Almelo

Ontdek Almelo

Almelo biedt een ideale combinatie van stad, cultuur en natuur. Vanuit kasteel Huize Almelo loop je direct de natuur in. De wevershuisjes, musea en architectuur geven een goed beeld van de rijke textielgeschiedenis. Uiteraard kun je hier ook uitstekend uitgaan.

Textiel en achitectuur

Herinneringen aan het bloeiende textieltijdperk dat de stad veel welvaart heeft gebracht. Dit is terug te vinden onder andere in het Museum voor Oude Weversambachten. In ‘Het Wevershuisje’ kom je alles te weten over de geschiedenis van de textielnijverheid. Je kunt in Almelo diverse routes afleggen om kennis te maken met de stad. Loop bijvoorbeeld de Architectuurroute, de Atelier- en Theaterroute of de Waterpadwandelroute.

‘Sjors’ en Gravenallee

Bezoek de 15e eeuwse protestantse Grote Kerk met fraaie torenspits. Ook de rooms-katholieke, neo-gotische Georgiuskerk, ook wel ‘Sjors’ genoemd, is een bezoek waard. In het Stadsmuseum Almelo krijg je een fraai overzicht van de geschiedenis van de stad. Inmiddels genoeg stad gezien? Vanuit het centrum loop je zo de Gravenallee in. Dit is de laan van kasteel Huize Almelo en leidt je naar dichte bossen en weilanden. Je kunt er prachtige wandelingen maken langs monumentale boerderijen.

Van plan Almelo te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Almelo