Stedentrips

Berlijn

Berlijn

Ontdek Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en is als metropool enorm in opkomst. Na de val van de muur lijkt de stad in hoog tempo een inhaalslag te voeren. Monumenten werden gerenoveerd, pleinen opgeschoond en straten kregen een opfrisbeurt. Inmiddels is Berlijn een onweerstaanbare stad met indrukwekkende bezienswaardigheden.

Brandenburger Tor en Dom

Dé bezienswaardigheid van Berlijn is natuurlijk de Brandenburger Tor. Ooit was dit het symbool van Duitsland maar na de ‘Wende’ werd de Tor het symbool van de hereniging. Hier kwamen voor het eerst Oost- en West-Duitsers weer bij elkaar. De Brandenburger Tor is in 1788 gebouwd naar het voorbeeld van de Acropolis in Athene. De poort is 26 meter hoog, 65,5 meter breed en 11 meter diep. Bovenop staat het karakteristieke beeldhouwwerk de Quadriga, een wagen met 4 paarden. Voor een goed beeld van de Berlijnse Muur kun je  het beste het Muurmuseum bij Checkpoint Charlie bezoeken. Je komt er alles te weten over de grensbeveiliging, vluchtpogingen en ingenieuze middelen die daarvoor werden gebruikt. Bezoek ook de Berliner Dom. Dit is een van de belangrijkste kerken in Duitsland met sarcofagen van Pruisische koningen en schitterend mozaïek.

Fernsehturm en Gucci

Voor een prachtig uitzicht over Berlijn ga je naar de Fernsehturm. Deze televisietoren is 368 meter hoog en staat bij de Alexanderplatz. Van daaruit kun je ook andere indrukwekkende bezienswaardigheden bezoeken zoals het Rotes Rathaus en de Alte Nationalgalerie. Of ga winkelen. Berlijn heeft een gigantisch aanbod aan winkels. In het overdekte winkelcentrum Alexa kun je luxueus shoppen. De Kurfürstendamm is een straat met 100 winkels, van kleine hippe zaakjes tot grote winkelketens. Voor exclusief shoppen is de Friedrichstrasse de juiste plek. Hier zijn merken als Hugo Boss, Breitling en Gucci volop aanwezig.

Van plan Berlijn te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Berlijn city