Stedentrips

Schwerin

Schwerin

Ontdek Schwerin

Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg en staat bekend om z’n 7 meren en het schitterende Slot Schwerin. De stad wordt ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd door het vele water dat er doorheen stroomt.

Slot en Weißen Flotte

Slot Schwerin staat op een eiland in een meer en doet aan als een sprookjeskasteel. Het heeft talloze torentjes, prachtig aangelegde tuinen en in het museum bezoek je een van de grootste collecties van Nederlands en Vlaamse meesters. Schwerin wordt omringd door 7 meren met uitgestrekte natuurgebieden. Maak een boottocht over de meren met een ‘Weißen Flotte’ en geniet van de natuurpracht.

Dom en Altstädtlicher Markt

De dom van Schwerin is ook een bezoekje waard. Deze gotische kerk heeft een toren met een hoogte van 117,5 meter die tot de hoogste torens ter wereld behoort. Binnen zijn vooral het nieuwgotische altaar, drieluik en triomfkruis een lust voor het oog. In de oude stadskern van Schwerin kun je leuk winkelen in overdekte passages en steegjes met bijzondere boetiekjes. Het Schlossparkcenter heeft maar liefst 120 winkeltjes en komt uit op de Altstädtlicher Markt vol terrasjes en restaurantjes.

Van plan Schwerin te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Schwerin