Stedentrips

Rostock

Rostock

Ontdek Rostock

Rostock is de grootste stad van Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het is een echte havenstad aan de Oostzee met stadstrand en oude vissershuisjes waar nu winkeltjes in zijn gevestigd. Je kunt eindeloos slenteren over de kades en aanschuiven in heerlijke visrestaurantjes. In het historisch centrum bezoek je bezienswaardigheden uit de 12e eeuw en herinneringen uit de tijd dat Rostock een welvarende Hanzestad was.

Rathaus en Marienkirche

Een van de vele stadswandelingen voert je langs de hoogtepunten van Rostock. Je komt onder andere langs het indrukwekkende Rathaus (stadhuis uit de 13e eeuw). Deze is net als veel andere bouwwerken uit de Hanzetijd, opgetrokken in typische rode bakstenen. De Marienkirche is een gotische kerk uit de 13e eeuw waarin je allerlei schitterende kunstschatten kunt bewonderen. Aan de rand van het historische centrum bezoek je de Kröpeliner Tor. Deze stadspoort met zes verdiepingen maakt deel uit van de oude stadsmuur die in de middeleeuwen bescherming moest bieden aan de bewoners van Rostock. In de poort is nu een museum waar je alles komt te weten over het ontstaan van de stad.

Stadstrand en Hanse Sail

De toeristische aanrader van Rostock is de haven en het stadstrand in Warnemünde. In de haven is het een druk komen en gaan van zeiljachten en vissersboten. Er heerst een gemoedelijke sfeer op de terrasjes en restaurants aan de haven. Je kunt er heerlijke visgerechten eten. Tijdens de Hanse Sail in augustus komen er honderden zeilschepen, van historische schoeners tot moderne jachten. Het is dan een groot feest in de stad met podia en shows.

Van plan Rostock te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Rostock