Stedentrips

Leipzig

Leipzig

Ontdek Leipzig

Leipzig, bron van de Duitse muziek. Stad van Johann Sebastian Bach. Leipzig heeft grote muzikanten voortgebracht. De Duitse stad is dan ook doordrongen van muzikaliteit en romantiek. Ook intellectueel was Leipzig een bolwerk van grote denkers en schrijvers zoals Goethe. Na de ‘Wende’ beleefde de stad een enorme culturele opleving. Die klinkt nog steeds door in de nachtleven en de vele muziekevenementen.

Opera en Thomaskerk

Leipzig ligt aan de rivier de Pleiße en is in 1165 gesticht. Sindsdien heeft de stad zich vooral op muzikaal gebied gemanifesteerd. Een van de bewijzen daarvan is het Operahaus Leipzig. Hier hebben grote dirigenten als Gustav Mahler en - meer recent - Riccardo Chailly gewerkt. Maar de muzikale reputatie begon met Johann Sebastian Bach die doorbrak als artistiek leider (Thomascantor) van het Thomanerchor in de Thomaskerk. Deze kerk kunt u bezoeken en genieten van orgelspel. Als u meer wilt weten over Bach ga dan naar het Bach-museum waar het leven van de componist uitgebreid uit de doeken wordt gedaan.

Passages en promenades

Naast muzikaliteit vindt u in Leipzig ook veel winkelplezier. In de steegjes rond de markt zijn er allerlei exclusieve boetieks en chique winkeltjes. In de Mädler Passage kunt u zeer luxueus shoppen in een schitterende omgeving. Of ga eens langs de passages. Onder de verbindingsperrons van het station zijn 142 winkels. Van kleine hippe zaken tot grote winkelketens. Voor culinaire verrassingen gaat u naar de Markt in de ‘Altstadt’. Daar is een groot aanbod van restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.

Boek een arrangement en combineer uw bezoek aan Leipzig met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Leipzig