Stedentrips

Hildesheim

Hildesheim

Ontdek Hildesheim

Hildesheim is een stad in Nedersaksen, gelegen aan de rivier de Inneste. De stad is vooral bekend om twee kerken, de Mariendom en de Michaeliskirche. Deze staan beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de gezellige Marktplatz in het historische centrum van de stad kun je heerlijk eten en drinken.

Michaeliskirche en Dom

Tijdens een stadswandeling door het historische centrum van Hildesheim kom je langs indrukwekkende bezienswaardigheden. Het werelderfgoed Michaeliskirche is een romaanse kerk met een enorme Christuszuil. De Dom van Hildesheim, de Mariendom, staat bekend om z’n 1000-jarige rozenstruik. In het Dommuseum van deze vroegromaanse kathedraal kun je de domschatten bewonderen. De toren van de Andreaskerk behoort tot de hoogste kerktorens ter wereld en geeft een prachtig uitzicht over de stad en de groene omgeving.

Marktplatz en Knochenhaueramtshaus

De Marktplatz in Hildesheim is het levendige centrum waar de bewoners samenkomen op de terrassen en tijdens evenementen. De monumentale panden rondom het plein zijn typisch Nedersaksische vakwerk huizen. De belangrijkste daarvan is de zogenaamde Knochenhaueramtshaus uit 1529. In dit schitterende houten bouwwerk is ook het stadsmuseum gevestigd met kunstschatten en de roerige geschiedenis van de stad. Met 300 bijzondere winkeltjes kun je ook uitgebreid shoppen in Hildesheim.

Van plan HIldesheim te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Hildesheim