Stedentrips

Hamburg

Hamburg

Ontdek Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland. Hamburg heeft ook de grootste haven van het land en is daardoor uitgegroeid tot een mondaine stad met een levendig centrum en veel bezienswaardigheden. Ontdek hamburg en kom helemaal tot rust tijdens een rondvaart over de Alstermeren.

Altster en Sankt Michael

Hamburg heeft een schitterend binnenmeer, de Altster. Deze is in de 13e eeuw aangelegd als waterreservoir voor de stad. Inmiddels is het een recreatiemeer waar je uitgebreide rondvaarten op kunt maken. Of huur een bootje en trek er zelf opuit. Of maak een rondvaart door de haven. Want Hamburg is met z’n immense haven de toegang tot de wereld voor Duitsland. Het uitzicht over de haven met grote schepen is dan ook geweldig. Breng ook een bezoek aan de barokke Sankt Michaeliskirche. Deze heeft een 132 meter hoge toren die een indrukwekkend uitzicht over Hamburg geeft. In de kerk kun je ook de multimedia HamburgHIStory zien met alle hoogtepunten uit de 1000-jarige geschiedenis van de stad.

Speicherstadt en Neuer Wall

Hamburg is een echte havenstad. Dat merk je aan de gebouwen in de Altstadt en de markten bij het water. De oude havenpakhuizen ofwel Speicherstadt worden nu gebruikt als winkels, galeries, restaurantjes en musea zoals het Gewürzmuseum met tentoonstellingen over specerijen die in de haven werden verhandeld. Voor kunst ga je naar de Hamburger Kunsthalle. Daar kun je werken bewonderen van grote kunstenaars als Rembrandt en Monet. Of ontdek de winkels van Hamburg. In de Marktstrasse van het Carolinenviertel vind je hippe boetiekjes, in de Neuer Wall vind je vooral grote modemerken en luxe producten.

Van plan Hamburg te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Hamburg