Ontdek Leeuwarden

Hofstad Leeuwarden heeft een historisch centrum met ruim 500 monumenten. Op bijna elke straathoek kom je er wel iets bijzonders tegen. Poëzie, historische hoogtepunten en herinneringen aan de sterke band met de familie Nassau. Je ziet het allemaal in Leeuwarden. Wandel door de oude straten of maak een boottochtje door de schitterende grachten.

Routes en pramen

In Leeuwarden kun je diverse stadswandelingen maken. De stad heeft zelf enkele routes ontwikkeld waaronder de Leeuwarderroute, de monumentenroute en de Nassauroute. In een aangenaam tempo kom je alles te weten over de stad. Maar je kunt ook een rondvaart maken en Leeuwarden vanaf het water ontdekken. Nog leuker: laat je in een praam door de grachten varen. Het letterlijke hoogtepunt van Leeuwarden is de Oldehove. Vanaf deze 40 meter hoge toren heb je prachtig uitzicht over de stad.

Leukste winkelstraat van Nederland

In de Waag op de Nieuwestad kom je alles te weten over de handelsgeschiedenis van Leeuwarden. Hier lieten kooplieden hun waar wegen. Ga ook eens langs bij de Kanselarij. Vooral de gevel van dit gotische bouwwerk is indrukwekkend. Voor shoppers heeft Leeuwarden ook veel te bieden. Naast de bekende ketens vind je in de Sint Jacobsstraat leuke boetiekjes en exclusieve modewinkels. De Kleine Kerkstraat werd in 2010 uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. En dat merk je aan de karakteristieke winkeltjes.

Van plan Leeuwarden te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Leeuwarden