Stedentrips

Leiden

Leiden

Ontdek Leiden

Leiden is een echte museumstad. Op korte afstand van elkaar kun je maar liefst 14 musea bezoeken. Veel daarvan zijn zelfs van wereldfaam. Eigenlijk is Leiden één groot museum. Maak een stadswandeling en ontdek de vele historische bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Tempel en dino’s

Het toonaangevende museum van Leiden is het Museum voor Oudheden met z’n mummies en Egyptische tempel. In het Museum van Volkenkunde vind je veel over Indonesië. Museum de Lakenhal toont werk van onder andere Rembrandt en Lievens. In Natuurhistorisch Museum Naturalis komt je indrukwekkende dinosaurussen tegen. Of bezoek eens de Corpus Experience en maak een tocht door het menselijk lichaam. In het Sieboldhuis aan het Rapenburg kun je een bijzondere collectie van Japanse kunstschatten bewonderen.

2800 monumenten

Leiden ademt geschiedenis. Op elke straathoek kom je wel een historisch hoogtepunt tegen. Om te weten wat het allemaal betekent, kun je het beste de Leidse Loper doen. Deze stadswandeling voer je langs 24 bezienswaardigheden met geluidsfragmenten en filmpjes. Je komt onder andere langs de Hortus Botanicus, de pittoreske Leidse hofjes, het Academiegebouw en De Burcht. Ook de kerken van Leiden zijn wereldberoemd. De Pieterskerk stamt uit de 12e eeuw en is onlangs gerestaureerd. De Hooglandse kerk uit de 13e eeuw en is open voor publiek. Leiden telt maar liefst 2800 monumenten die je aan de hand van diverse stadwandelingen kunt bekijken.

Van plan Leiden te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Leiden