Stedentrips

Osnabrück

Osnabrück

Welkom in Osnabrück

Op slechts een uurtje rijden vanaf de grens bij Hengelo ligt de historische Vredesstad Osnabrück. Osnabrück is een gezellige en moderne winkelstad met een indrukwekkend historisch centrum, een modern winkelgebied en een goede gastronomie. In de zomer vinden er veel festiviteiten plaats die de stad doen bruisen. In de winter trekt de stad veel bezoekers met de populaire historische kerstmarkt. 

Osnabrück wordt gekenmerkt door het vele groen, zowel in de stad als rondom. Als enige grote stad in Duitsland ligt Osnabrück midden een nationaal park; het park TERRA.vita, een populair natuurgebied met schitterende fiets,- en wandelroutes. 

Osnabrück is een prima bestemming voor een weekendje weg of een dagje uit; de afstanden in Osnabrück zijn kort en het historische centrum leeft!

Activiteiten, bezienswaardigheden en uitstapjes in Osnabrück

Shoppen

Zin om gezellig te winkelen? Kom naar Osnabrück. Hier vindt u op winkelgebied alles wat u nodig heeft! De voetgangerzone “Große Straße”, het nieuwe winkelcentrum Kamp Promenade en de historische binnenstad rond de Dom en het stadhuis vormen samen het winkelhart van Osnabrück. Het assortiment loopt uiteen van exclusieve boetiekjes, galerietjes en van delicatessenwinkels tot warenhuizen met een groot dakterras. Wat dacht u van een uitzicht vanaf een groot warenhuis? Een glazen lift brengt u naar boven; vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad.
Meer informatie over shoppen in Osnabrück vindt u hier www.cityzapper.nl/Osnabruck/Shopping.

Koopzondagen 2015: 29.03. / 26.04. / 06.09. / 01.11.

Historische stadswandeling

Deze stadswandeling brengt u in ongeveer een uur tijd langs talrijke bezienswaardigheden en naar de mooiste plekjes van Osnabrück.

U kunt de folder met Nederlandse uitleg en plattegrond downloaden op deze pagina http://www.osnabrueck.de/77900.asp

Felix-Nussbaum-Haus en het Cultuurhistorisch Museum

Internationaal bekend is het Felix-Nussbaum-Haus, dat de werken van de in 1904 in Osnabrück geboren schilder Felix Nussbaum toont. Nussbaum, die in 1944 in het concentratiekamp Auschwitz stierf, behoort tot de belangrijkste schilders van de 20e eeuw. Het unieke museum, ontworpen door de gerenommeerde architect Daniel Libeskind, bekoort door zijn eigenzinnige constructie en ongewone inrichting.

Dom

De Dom Sint Peter, de kathedraal van de Bisdom Osnabrück, behoort tot de meesterwerken van de laat-Romaanse bouwkunst. De eerste dom werd in 785 gebouwd. Na een brand in 1100 werd van de resten van de muren de tweede dom en het derde godshuis met de machtige achthoekige toren opgericht. 

Stadhuis en marktplein

De bouw van het historische stadhuis in de laat-gotische stijl duurde meer dan een kwart eeuw en was klaar in het jaar 1512. Net als in Münster werd ook hier over de Westfaalse Vrede onderhandeld, die in 1648 een einde maakte aan de 30-jarige oorlog. Op het historische marktplein naast het stadhuis kunt u genieten van gezellige cafeetjes en bistro´s. 

Kunsthalle Osnabrück

In de gotische hallenkerk van het in de 13de eeuw gevestigde Dominikanerklooster worden moderne kunsttentoonstellingen getoond. De Kunsthalle Osnabrück behoort tot de mooiste expositieruimtes in Noord-Duitsland. 

Botanische tuinen (Botanischer Garten der Universität Osnabrück)

In dit kleine stukje stad vindt u de mooiste planten en stenen uit de hele wereld. Binnen een paar passen loopt u van Japan via Noord-Amerika naar het Middelandse Zeegebied. De botanische tuinen van de Universiteit Osnabrück maakt het mogelijk. Sinds 1984 kunnen bezoekers genieten van een bijzondere plantenwereld van 8,6 hectare. 

Zoo Osnabrück

Hier leven wel 3000 dieren van 330 diersoorten. Bijzondere hoogtepunten zijn de drie themawerelden "Kajanaland", "Takamanda" en de "onderaardse Zoo". Ook de kinderboerderij waar kinderen de dieren kunnen aanraken en de enorme speeltuin met reuze glijbaan en klimtoestellen zijn erg geliefd. 

Meer informatie:
www.zoo-osnabrueck.de

Historische Kerstmarkt en Kerstshoppen

Met de geur van geroosterde amandelen en echte Duitse Glühwein beleeft u hier een bijzondere kerstsfeer. Slenter door de sfeervol verlichte historische coulisse van de oude binnenstad en ga op zoek naar de leukste decembercadeaus. Bij de gezellige kraampjes met kunstwerken, kerstkadootjes en vooral lekkernijen slaagt u altijd!

Ook voor jonge kinderen is de historische kerstmarkt in Osnabrück een leuk dagje uit. Kinderen kunnen hier de grootste muziekdoos ter wereld bewonderen. De levensgrote figuren draaien al sinds 1999 ieder jaar weer op de melodie van meer dan 25 verschillende kerstliederen! Ook het nostalgische carrousel is een bijzondere attractie voor het hele gezin.

Osnabrück is de ideale winkelstad tijdens de feestmaanden! Net over de grens vindt u in deze Duitse stad nog net even iets anders dan in Nederland. Ook zijn sommige producten, zoals speelgoed en beautyproducten, een stuk goedkoper dan in Nederland. Een prima winkelstad voor uw decembercadeaus dus!

Tijdens alle vier de advent zaterdagen heeft u de mogelijkheid tot 20 uur te winkelen in meer dan 500 versierde winkels en boetiekjes in de binnenstad. In het centrum staan er tijdens de kerstmarkt speciale garderobebussen voor u klaar waar u uw tassen gratis kunt afgeven. Zo kunt u zonder zware tassen naar de kerstmarkt! De bussen staan er op zaterdag van 10 tot 20 uur op centrale plaatsen.

Kerstmarkt Osnabrück: 25 november t/m 22 december 2015
Dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur

Meer informatie:
www.osnabrueck.de/kerstmarkt

Weekmarkt

Tijdens de weekmarkt vindt u de lekkerste regionale specialiteiten. Iedere donderdag bij de St Katharinen en op zaterdag bij de Dom. Een populair trefpunt voor de Osnabrücker en hun gasten.

Parkeren

Er zijn 3 grote parkeergarages in de binnenstad en de gemiddelde kosten voor 1 hele dag parkeren liggen rond de 10 euro. 

 

Toeristische informatie

Meer informatie over Osnabrück kunt u vinden op:

www.geheimoverdegrens.nl

www.osnabrueck.de

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Osnabrück