Achterhoek

Achterhoek

Wandelen door de Achterhoek

In de achterhoek zijn 40 wandelroutes ontwikkeld waarmee je de grote variatie van deze prachtige streek te zien krijgt. Ontdek het coulissenlandschap bij Winterswijk, de bossen bij Lochem en het rivierenlandschap bij Lobith. De Achterhoek heeft heel wat moois te bieden.

Veen en Pieterpad

Maak eens een veenwandeling in het Korenburgerveen tussen Winterswijk en Lichtenvoorde. Beleef de rust en ongerepte natuur of ga mee met een excursie. Bij het krieken van de dag zie je het wildleven in actie komen. In de Achterhoek kun je ook een deel van het Pieterpad volgen, deze originele route loopt van Pieterburen in Groningen via de Achterhoek tot de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. Het stuk van de Achterhoek gaat van Laren via Doetichem naar ’s-Heerenberg.

Watermolens en kastelen

Tijdens je wandeling kun je diverse Achterhoekse bezienswaardigheden bekijken. Bezoek onderweg bijvoorbeeld de Mallumse Watermolen uit 1748 of Korenmolen 'De Ster' in Geesteren. De beheerders geven je graag een rondleiding. In de tuinen van het middeleeuwse Kasteel Ruurlo kun je prachtige wandelingen maken.

Van plan een wandeltocht door de Achterhoek te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Achterhoek