Twente

Twente

Wandelen in Twente

Wandelen is in Twente nogal een groot fenomeen. Er is een wandelnetwerk met een totale lengte van maar liefst 3.000 km die voor elk type wandelaar uitdagingen biedt. Je maakt schitterende wandeltochten langs houtwallen en Saksische boerderijtjes. Het landschap kent veel variatie.

Keuzepunten en watermolens

Wandelnetwerk Twente bestaat uit zo’n 423 wandelroutes, van korte eindjes tot meerdaagse tochten. Door de keuzepunten (1185!) van het systeem kun je wandelingen zo lang of kort maken als je zelf wilt. De routes lopen langs bezienswaardigheden zoals oude watermolens, een jachtlust, het Openlucht museum en vele gelegenheden om even op adem te komen met een hapje en drankje.

Landgoederen en tuinen

Maak ook eens een wandeling over Landgoed Beerninkholt, dit gebied staat bekend om de grootste variatie in plantensoorten van Nederland. Of wandel door het landschap van kasteel Twickel. Met zo’n 4.000 hectare aan glooiende akkers, bossen, beken en houtwallen kun je er eindeloze wandelingen maken. In het park van landgoed Warmelo kun je wandelingen maken door vier eeuwen tuinarchitectuur. Franse en Engelse stijlen wisselen elkaar moeiteloos af.

Van plan een wandeltocht door Twente te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Twente