Groningen

Groningen

Wandelen in Groningen

Groningen staat bekend om z’n uitgestrekte polders, akkers en weilanden. Toch zijn er ook volop bossen waar je prachtige wandelingen kunt maken. Ook een stadswandeling door het historische centrum van de stad met een bezoek aan de Martinitoren is beslist een aanrader.

Groningse bossen

De meeste wandelroutes leiden je door de bossen van Groningen. In het Overbos Fraeylemaborg bij Slochteren zie je eeuwenouden eiken, porseleinzwammen en zogenaamde borgblumkes. Bij Ontswedde wandel je door het Dokter Hommesbos met naaldbomen en een overdaad aan lelietjes van dalen. Het grootste bos is het Noordlaarderbos waar cultuurhistorische routes zijn uitgestippeld onder andere langs grafheuvels van wel 2500 jaar oud. Met een beetje geluk zie je ook bijzondere roofvogels zoals de ransuil en de havik.

Stadswandeling Groningen

In de stad Groningen kun je een stadwandeling maken langs bezienswaardigheden in het historische centrum, alleen of in groepsverband tijdens een excursie. De stad heeft diverse interessante routes ontwikkeld met lange en korte afstanden. Uiteraard mag een bezoek aan de Martinitoren niet ontbreken. Bij goed weer kun je deze ‘Olle Grieze (Oude Grijze)’ beklimmen tot wel 97 meter hoogte. Ook leuk is een bezoekje aan de Groninger Stadsbrouwerij met rondleiding en proeverij. Als dat naar meer smaakt kun je plaatsnemen op een van de vele gezellige terrasjes aan de Grote Markt.

Van plan een wandeltocht door Groningen te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Groningen