Friesland

Friesland

Wandelen in Friesland

In Friesland wandelt u langs de meren en plassen. Het waterrijke gebied heeft ook veel bossen en natuurlijk de beroemde wadden. U kunt een uitstapje maken naar de Waddeneilanden en wandelen over de drooggevallen Waddenzee, een unieke ervaring! 

Wolden en poelen

Maak eens een wandeling over uitgestrekte dijken en door terpdorpjes. Friesland heeft een prachtige natuur die vooral in de Friese Wouden tot z’n recht komt. Hier ervaart u absolute rust in een gebied vol bossen, heide, veenpoelen en plassen. Het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold bestaat voornamelijk uit stuifzanden en bossen. Nationaal park De Alde Faenen is een laagveenmoeras met opmerkelijke flora en fauna. In deze gebieden zijn diverse wandelroutes uitgestippeld voor elk type wandelaar.

Terpdorp en stadswandeling

Naast natuur heeft Friesland ook veel cultuur en geschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld de typisch Friese terpdorpjes zoals Aalsum. Deze verhoogde dorpen beschermden de bewoners tegen opkomend water. U kunt er historische wandelingen maken langs molens, monumenten en kerken. In Leeuwarden kunt u een stadswandeling maken, met of zonder gids. In de historische binnenstad bezoekt u bezienswaardigheden zoals de Grote of Jacobijnerkerk, de Waag, Kanselarij en gebouwen die herinneren aan de band met het koningshuis.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht in Friesland met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Friesland