Nedersaksen

Nedersaksen

Nedersaksen is een deelstaat van Duitsland, met als hoofdstad Hannover en ligt voor het grootste gedeelte in de Noord-Duitse laagvlakte. Net als Nederland liggen sommige delen van Nedersaksen onder zeeniveau, met uitzondering van het uiterste zuiden en het oosten. Ten oosten van Hannover ligt het natuurpark de Harz, waar de Wurmberg met 971m boven zeeniveau het hoogste punt van Nedersaksen vormt. Dit is overigens niet het hoogste punt van de Harz, dat is de Brocken (1.142m), maar dit bevindt zich in de deelstaat Saksen-Anhalt. Nedersaksen is de enige Duitse deelstaat die zowel bergen als zee heeft. In het noorden ligt namelijk de Noordzee. Watersport, fietsen, wandelen, paardrijden, golfen of relaxen: de vakantiemogelijkheden zijn ongekend in Nedersaksen!

Wandelen

Wandelliefhebbers komen in Nedersaksen niets te kort. En guess what, ook op wandelgebied is er genoeg variatie. Of je nou op zoek bent naar een uitdagende wandeltocht door de ruige natuur van de Harz, of je lekker wilt uitwaaien op het Noordzeestrand, het kan beide! Je kunt kijken tot aan de horizon, genieten van het panorama van het middelgebergte, of kuieren langs beekjes en grote rivieren. Nedersaksen is continue bezig om het aantal wandelroutes uit te breiden, zowel korte als meerdaagse wandeltochten worden telkens toegevoegd aan het aanbod.

Cultuur

Cultuur genoeg in Nedersaksen! Bewonder bijvoorbeeld de vakwerkhuizen in Celle of Goslar. Of hou je meer van grootsteedse drukte? Breng dan een bezoekje aan Hannover of Osnabrück. Geniet van een culinaire reis door de tijd en bezoek de Nedersaksische steden. Laat je betoveren door de maritieme charme van Emden of Stade. Ook vind je in Nedersaksen twee werelderfgoed locaties vlak bij elkaar; in Hildesheim de romaanse bouwkunst met de Mariëndom en de St. Michaelis-Kirche, en in Goslar de middeleeuwse stadskern en de ertsmijn Rammelsberg met het ingenieuze watermanagementsysteem van de Opper-Harz.

Wellness

Tijd voor jezelf, een goede gelegenheid om nieuwe energie op te doen tijdens een ontspannende massage, schoonheidsbehandeling of een saunabezoekje. Wie wil dat nou niet? Wellness is in Nedersaksen een diepgewortelde traditie. De gezonde Noordzeelucht, een zoutwaterbron, geneeskrachtige baden en kuuroorden zijn er in overvloed in Nedersaksen. Ontdek de veelzijdigheid van Nedersaksen tijdens een heerlijke wellnessvakantie!

Of je nou de hele dag wilt ontspannen, of tussendoor ook eens de omgeving gaat verkennen te voet of op de fiets, in Nedersaksen geniet je met alle zintuigen. Een heerlijk gebied om te wandelen, mountainbiken en ’s winters te skiën. Nedersaksen is goed voor lichaam en geest. Een must-see voor de levensgenieter!

Van plan om Nedersaksen te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in één van onze hotels!

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Nedersaksen