Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Ontdek Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat in het westen van Duitsland met als hoofdstad Düsseldorf. Qua inwonersaantal is het de grootste deelstaat van het land. De belangrijkste rivier is de Rijn. De Rijn kijkt op een lange geschiedenis terug. Zowel de Romeinen als de Germanen en de Adellijken zijn met de Rijn verbonden. Aan beide kanten van de oevers kan je dan ook de sporen terug vinden. Aan de Rijn liggen ook de grootste twee steden; het door de Romeinen gestichte Keulen en de hoofdstad Düsseldorf. Noordrijn-Westfalen is een vakantiestreek voor actievelingen, zowel op het gebied van fietsen, als wandelen of cultuursnuiven is hier genoeg te doen en te zien, maar ook te proeven!

Wandelen

Voor wandelaars is een groot aantal bewegwijzerde routes uitgestippeld, met als bekendste route de Rothaarsteig, die je over schilderachtige heuvels van het middengebergte leidt. Een andere premiumwandelroute is de Rheinsteig. Deze 320 kilometer lange route biedt je spectaculaire uitzichten, en voert je langs de oevers van de bekendste rivier van Duitsland, de Rijn.

Cultuur

Ludwig van Beethoven, Heinrich Heine of Joseph Beuys. Noordrijn-Westfalen heeft tal van beroemde kunstenaars voortgebracht en is een van de grootste culturele regio’s van Europa. Met ca. 700 musea zijn er verhoudingsgewijs de meeste culturele instellingen in Europa te vinden. Vele miljoenen bezoekers komen jaarlijks af op de musicals, evenementen, orkesten, musea, theaters en concerthallen. Daarnaast herbergt de deelstaat ook nog de Keulse Dom, de Akense Dom, Slot Augustusburg en de voormalige kolenmijn Zeche Zollverein in Essen; vier prachtige UNESCO werelderfgoed monumenten. De Keulse Dom is zelfs de meest bezocht bezienswaardigheid van heel Duitsland! Qua evenementen zijn er een aantal jaarlijkse hoogtepunten zoals de carnavalsfeesten en het vuurwerkspektakel op de Rijn, genaamd “Rhein in Flammen” en “Kölner Lichter”. Daarnaast zijn er onder andere evenementen rondom de industriecultuur zoals de “Extra Schicht”. In Bonn vind je het Beethoven-Festival. In Noordrijn-Westfalen hoef je je dus niet te vervelen!

Fijnproevers

Fijnproevers kunnen in Noordrijn-Westfalen hun hart ophalen. Er zijn hier ruim 40 sterrenrestaurants te vinden. Ook is er de mogelijkheid om regionale specialiteiten te proeven – van Westfaalse beenham tot Akense printen. Hartelijke gastronomen zorgen voor een dorstlesser in de vorm van een Kölsch, Alt of Pils – afhankelijk van waar je je precies bevindt.

Als je na al dit vakantieplezier een beetje rust nodig hebt kun je terecht in één van de talrijke geneeskrachtige badplaatsen en kuuroorden. Neem bijvoorbeeld een zoutwater- of modderbad… Heerlijk toch? Jouw batterij is gegarandeerd weer volledig opgeladen na een bezoekje. Lekker dichtbij en er toch even helemaal uit. Dat is een vakantie in Noordrijn-Westfalen. Natuur, cultuur en steden, hier vind je het allemaal!

Van plan om Noordrijn-Westfalen te bezoeken? Maak het uitje compleet met een overnachting in één van onze hotels!
 

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Noordrijn-Westfalen