Home

Wereldeters België

Verrassend uit eten met kinderen

Kinderen zijn van harte welkom bij Van der Valk. Speciaal voor onze jonge gasten hebben wij een heel bijzondere menukaart ontwikkeld: ‘Van der Valk Wereldeters.’  De gerechten zijn avontuurlijk, verantwoord en verrassend lekker.

Met Timo op reis

Met de Van der Valk Wereldeters menukaart dagen we kinderen uit om eens wat anders te kiezen dan het traditionele kindermenu. We laten ze kennismaken met gerechten die door kinderen in andere landen worden gegeten. Timo Toekan neemt de kids mee op reis naar landen als Italië, Amerika, Japan, Zwitserland, Zweden en natuurlijk Nederland. Bij elk menu vertelt Timo leuke verhalen en weetjes over het land van het gerecht. Elk half jaar ‘verversen’ we de menukaart met nieuwe landen, nieuwe weetjes en nieuwe gerechten. Nieuwsgierig? Neem dan vast een kijkje.

Bekijk hier de menukaart van de Belgische hotels

Bekijk hier de menukaart van de Belgische hotels in het Frans

Kleurrijk

Naast de inspirerende menukaart ligt natuurlijk in iedere Van der Valk hotel speciaal voor de kleintjes de Timo Toekan kleurplaten klaar. Zo hoeven zij zich geen moment te vervelen! Hierbij alvast een voorproefje om digitaal in te kleuren met Timo Digitaal

Je kunt de kleurplaten ook voor thuis downloaden en printen: 

Lekker eten en een 10 voor aardrijkskunde

De kindermenukaart is geïnspireerd op het bekroonde boek ‘Wereldeters’ van Marjolein de Vlaam. Net als de menukaart is het boek vrolijk vormgegeven en vind je er leuke verhalen en grappige weetjes over verschillende landen uit de wereld. Het boek is te koop bij alle deelnemende Van der Valk restaurants en via www.wereldeters.nl

Maaltijd voor een maaltijd

Omdat Van der Valk ook iets wil betekenen voor kinderen die het minder goed hebben, steunen wij de organisatie KidsRightsDeze organisatie komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. 

Met de Van der Valk Wereldeters kindermenukaart steunen wij in het bijzonder het voedselprogramma Sizanani in Zuid-Afrika. KidsRights verzorgt samen met hun lokale partner ‘Child Care’ in diverse townships warme schoolmaaltijden. Voor sommige kinderen is dat de enige maaltijd van de dag.

Geïnspireerd door onze Wereldeters kindermenukaart heeft SamSam in samenwerking met KidsRights een filmpje gemaakt waarin twee Zuid-Afrikaanse kinderen een township bezoeken en er het gerecht Bobotie gaan klaarmaken (één van de gerechten op onze nieuwe kindermenukaart).

Deelnemende hotels

Toon filters