Nachtje weg in Utrecht

Even ertussenuit? Ga een nachtje weg in Utrecht, de Domstad van Nederland. Utrecht staat bekend om zijn werfkelders, vele grachten, winkelstraten en afwisselende natuur. Ontdek de hoogtepunten van de stad gedurende een nachtje weg.

Ontdek de oude binnenstad

Breng tijdens een nachtje weg in Utrecht een bezoek aan de oude binnenstad en bekijk de Dom. De Dom is een gotische kerk welke als symbool staat voor de stad Utrecht. Naast dat de Dom als symbool van de stad staat, is deze kerk ook nog eens de hoogste kerktoren van Nederland. Beklim dus vooral de Dom wanneer u in Utrecht bent en geniet van het uitzicht over de stad op een hoogte van 112 meter. Bezoek daarnaast de grachten van Utrecht, welke het karakteristieke beeld vormen van de binnenstad. Het unieke van de grachten in Utrecht is dat de werfkelders uit het jaar 1150 nog aanwezig zijn. 

Bezoek musea

Op loopafstand van de binnenstad bevindt zich het Spoorwegmuseum. Bekijk de historische treinen en duik in de treingeschiedenis tijdens het bijwonen van de verschillende presentaties. Gaat u met uw kinderen een nachtje weg in Utrecht? Bezoek dan het Nijntje Museum. Het Nijntje Museum is de ideale beleving voor peuter en kleuters. Bekijk het werk van Dick Bruna en laat de kinderen creatief aan de slag gaan in het kunstlokaal.

Verken de natuur

Ga op pad in de Utrechtse Heuvelrug en geniet van de natuur. Huur een fiets en rij langs de monumentale forten. Beklim de Pyramide van Austerlitz, wat bekend staat als het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Of doe een kanotocht door de 1000 jaar oude gracht en bekijk de werfkelders vanaf het water.

Overnachten

Kom tijdens het nachtje weg in Utrecht overnachten bij Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht. Rust uit in de luxe kamers en geniet van een ontbijt, lunch en diner in restaurant De Biltsche Hoek. Maak daarnaast optimaal gebruik van de faciliteiten. Neem een duik in het verwarmde binnenzwembad of huur een fiets en rij naar het centrum van Utrecht, wat slechts 6 kilometer van het hotel ligt. Van der Valk De Bilt - Utrecht is de ideale uitvalsbasis wanneer u een nachtje weggaat in Utrecht.

Boek nu een overnachting bij Hotel De Bilt - Utrecht