Stedentrips

Enschede

Enschede

Ontdek Enschede

Maak eens een rondtocht door Enschede en ervaar de sfeervolle binnenstad. Gezellige terrasjes en leuke winkeltjes wisselen culturele hoogtepunten en monumenten af. Ontdek de charme van deze prachtige muziekstad.

Muziek in uitvoering

Enschede is het hart van Oost-Nederland met sterke wortels in de muziek. Onder andere het Nederlands Symfonieorkest en de Nationale Reisopera is er gevestigd. Op diverse poppodia in de stad spelen bandjes van diverse genres, van rock tot jazz. In het Roombeek Cultuurpark kunt u genieten van uitgebreide muziekuitvoeringen.

Terrasjes en monumenten

In de bruisende binnenstad van Enschede kunt u bijvoorbeeld een terrasje pakken op de Oude Markt. U kunt volop winkelen rond het Van Heekplein. De monumentale Grote Kerk is beslist een bezichtiging waard. Deze kerk maakt deel uit van de Stadsschouwburg Enschede en wordt gebruikt voor allerlei uitvoeringen. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de basiliek Jacobuskerk, ’t Aethuys en het stadhuis van Enschede. Even buiten de stad geniet u van de prachtige natuur van het Twentse coulisselandschap.

Boek een arrangement en combineer uw bezoek aan Enschede met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Enschede