Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren

Ontdek Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-voor-Pommeren is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland, met als hoofdstad Schwerin. Dit is echter niet de grootste stad, dat is namelijk de havenstad Rostock. Het is één van de dunst bevolkte deelstaten. Mecklenburg ligt tussen twee rivieren in. In het zuidwesten vormt de Elbe de grens en in het oosten de Oder. Dankzij de grote hoeveelheid prachtige natuur is het de ultieme reisbestemming voor een fijne wandelvakantie!

Wandelen

De goed geprepareerde fietspaden die in deze omstreken in grote hoeveelheid te vinden zijn, zijn ook zeer geschikt voor wandelaars. Los van deze fietspaden zijn er ook diverse wandelroutes uitgezet. Ze voeren je door naald- en loofbossen, langs idyllische riviertjes of langs de kust van de Oostzee. Onderweg passeer je historische Hanzesteden, pittoreske dorpjes en landhuizen met prachtige tuinen. Het spotten van wilde dieren is niet ongewoon. Je kunt zomaar zeearenden, kraanvogels, bevers, ijsvogels en otters tegenkomen! En dat alles in ons buurland. Wandel- en fietstochten zijn ook te combineren met een kanotocht in het grote merengebied van Mecklenburg.

Watersport

De rivieren en meren in Mecklenburg behoren tot één van de grootst aaneengesloten watersportgebieden van Europa. Het staat dan ook bekend als een gebied rijk aan water. Kanotochten zijn hier dan ook niet ongewoon. Daarnaast is dit bij uitstek een goede plek om te zeilen, wind- en kitesurfen. Op het strand van de Oostzee kun je heerlijk tot rust komen. Het is zeer geschikt om met de kinderen naartoe te gaan. De zeebodem van de Oostzee loopt zo vlak af, dat het tientallen meters de zee in nog steeds ondiep is. Als je denkt, naar zee? In het noorden van Duitsland? Dat is toch veels te koud? Dan heb je het mis! Mecklenburg heeft relatief veel zonuren, dus een strandvakantie is ook in dit stukje Duitsland zeer goed mogelijk.

Een vakantie in Mecklenburg wordt in Duitsland al snel een vakantie aan de Oostzee genoemd, hoewel het strand in de meeste gevallen nog 50 kilometer weg is. In Duitsland is dit vrij normaal, maar voor de meeste Nederlanders op vakantie niet natuurlijk. Wil je dicht bij het strand verblijven, let dan goed op hoe ver het verblijf daadwerkelijk van zee af is. Andersom geldt hetzelfde; wanneer je juist in het binnenland wilt verblijven en iets over het strand leest, laat je dan vooral niet afschrikken!

Samenvattend is Mecklenburg-voor-Pommeren een geweldige bestemming voor zowel een fietsvakantie, als een wandelvakantie of een watersportvakantie. Maar ook voor een relaxte strandvakantie met de kinderen kun je hier goed terecht. Mecklenburg heeft dus voor ieder wat wils!

Van plan om Mecklenburg-Voor-Pommeren te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met onderstaand aanbod of combineer het met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Mecklenburg-Voor-Pommeren