Stedentrips

Dordrecht

Dordrecht

Ontdek Dordrecht

Dordrecht, een historische en cultuurstad aan het water met meer dan duizend monumenten binnen de stadsgrenzen. De historische binnenstad wordt gekenmerkt door idyllische binnenhavens, de Grote Kerk en het unieke drierivierenpunt op het Groothoofd waar de Oude Maas, Noord en Merwede samenkomen.

Recreëren in Dordrecht

In Dordrecht, en in de nabije omgeving valt op toeristisch en recreatief gebied genoeg te zien en te beleven. Dit kan variëren van culturele uitstapjes in de historische binnenstad met verschillende musea en monumenten, genieten van de natuur in Nationaal Park de Biesbosch, sportief in actie op de moderne Sportboulevard of het bezoeken van een van de vele andere bijzondere plekken in Dordrecht.

Historische binnenstad

De historische binnenstad ligt verscholen tussen machtige rivieren. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied. Maar winkelen in Dordrecht is ook leuk, erg leuk zelfs. Want naast de grote winkelketens vind je in Dordrecht ook nog die leuke speciaalzaakjes. Op www.centrumdordrecht.nl vind je een overzicht van alle winkels en horeca in de binnenstad van Dordrecht. Parkeren in de stad is bovendien zeer makkelijk en relatief goedkoop.

Nationaal Park De Biesbosch

De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel op Dordts grondgebied ligt: de Hollandse Biesbosch. Nabij Dordrecht bevindt zich Werelderfgoed Kinderdijk, vanaf het centrum van Dordrecht met de Waterbus prima te bereiken.

Zoals je ziet, Dordrecht is van alle markten thuis. Kom en laat je verrassen door al het leuks wat Hollands oudste stad te bieden heeft!

Wilt u ook Dordrecht komen bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting of een van de onderstaande arrangementen in een Van der Valk hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Dordrecht