Stedentrips

Düsseldorf

Düsseldorf

Ontdek Düsseldorf

Düsseldorf, de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen, gelegen aan de Rijn, is bijzonders veelzijdig. Vooral op het gebied van kunst en mode valt u van de ene in de andere verbazing. Gedurfde, gepassioneerde creaties wisselen chique, exclusieve werken af. Düsseldorf is één grote verrassing.

Lambertus en Benrath

Het historische centrum van Düsseldorf heeft veel te duchten gehad van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Een groot deel van het historisch centrum is daardoor verwoest. Toch zijn er nog genoeg indrukwekkende gebouwen overgebleven en is de stad een aantal vooraanstaande musea rijk. De Sint-Lambertuskerk is het oudste gebouw van Dusseldorf en is in 1159 gebouwd. In deze basiliek kunt u diverse kunstschatten bewonderen zoals een monumentaal altaar en een 15e-eeuwse doopvont. Bezoek ook eens Slot Benrath. Een prachtig barokke landhuis uit 1755 met een museum voor tuinkunst en natuurhistorisch erfgoed.

Kunst en Couture

Düsseldorf is dé Modestad van Duitsland, inkopers komen er inspiratie opdoen. Designers tonen hun creaties het hele jaar door en vooral tijdens de Fashion Weeks. Wat hier de catwalk opgaat zie je niet veel later terug in het straatbeeld. In de vele exclusieve boetieks kunt u dan ook eindeloos shoppen voor actuele creaties. Maar Düsseldorf is ook een kunststad. Er zijn verschillende kunstacademies, galeries en musea. De kunstenaars belanden direct van de academie in de galerie wat de stad een spannend, hedendaags kunstaanbod geeft.

Boek een arrangement en combineer uw bezoek aan Düsseldorf met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Düsseldorf