Stedentrips

Maastricht

Maastricht

Ontdek Maastricht

Maastricht behoort tot de oudste steden van Nederland. En dat merk je aan de middeleeuwse monumentale gebouwen. Maar de stad staat vooral bekend om z’n echt Limburgse gezelligheid en gastvrijheid. Neem plaatst op Vrijthof en laat je Bourgondisch verwennen door de vele restaurants en kroegjes. In Maastricht houden ze van het goede leven.

Sint-Servaas en Sint-Pieter

Loop mee met een stadswandeling en ontdek Maastricht. Je komt langs bezienswaardigheden zoals de Sint-Servaasbasiliek. Deze romaans-gotische kerk heeft een prachtig interieur en een grote verzameling kunstschatten. Uiteraard moet je ook de Sint-Pietersberg en het fort Sint Pieter beklimmen. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van Maastricht en de bescherming van de stad. Eronder kun je een rondleiding krijgen door de mergelgrotten waar Maastricht zo beroemd om is. Bezoek ook eens de romaanse Basliliek van Onze-Lieve-Vrouw. Vooral de schatkamer is indrukwekkend.

Vrijthof en Entre Deux

Hét plein van Limburg is de Vrijthof. Hier geeft André Rieu regelmatig optredens en bruist het er doorgaans van het uitgaansleven. Laat je culinair verrassen door de restaurants of neem een typisch Maastrichts drankje op het terras. Het Vrijthof is met recht een van de gezelligste plekken in Nederland. Hier ontdek je de authentieke Limburgse gastvrijheid op z’n best. Ook voor shoppers heeft Maastricht veel te bieden met onder andere de nieuwe winkelcentra Entre Deux en Mosae Forum. In de winkelstraten kun je uitgebreid winkelen in unieke boetiekjes en exclusieve zaakjes.

Van plan Maastricht te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Maastricht