Nachtje weg op Waddeneiland Texel

Echt even helemaal weg? Ervaar het ultieme eilandgevoel op Texel, waar u de alledaagse hectiek al vergeet zodra de veerboot uit de haven vertrekt. Na een overtocht van slechts 20 minuten over de Waddenzee, Werelderfgoed door de unieke flora en fauna, bereik je het grootste Waddeneiland van ons land. Bent u klaar voor een heerlijk verblijf vol adembenemende natuur, prachtige dorpen en eilander gastvrijheid? Op Texel is genoeg te beleven! 

Unieke ligging

Wie zich het ezelsbruggetje TVTAS nog herinnert weet dat Texel samen met Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog de (bewoonde) Nederlandse Waddeneilanden vertegenwoordigd. Met een oppervlakte van 170 vierkante kilometer is Texel de grootste van de vijf, meer ruimte voor een onvergetelijk avontuur dus! Het eiland hoort bij de provincie Noord-Holland, vanuit Den Helder verzorgt rederij TESO bijna ieder uur de overtocht met de veerboot.  

Dorpen met karakter

Verspreid over het eiland telt Texel zeven dorpen; Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Ieder dorp heeft een geheel eigen karakter, maar overal is de eilander trots voelbaar. Aanschouw de pittoreske ligging van De Cocksdorp aan de Waddendijk en plof neer op een van de gezellige terrassen van De Koog, de badplaats van het eiland. Op ontdekkingstocht langs de dorpen gaat u het gemakkelijkst met de fiets, de mix van gezelligheid, historie en schoonheid verveelt nooit! 

Doen op het eiland 

Of u nou voor een weekend koers zet naar Texel of twee weken blijft; u hoeft zich niet te vervelen! Beklim de vuurtoren en geniet helemaal bovenaan van een adembenemend uitzicht over het eiland, de Noordzee en zelfs Vlieland. Breng een bezoekje aan Ecomare, hét natuurmuseum en zeehondenopvang op Texel. Sportievelingen kunnen zich wagen aan stoere watersporten of zelfs parachutespringen, maar ook paardrijden, golfen en hardlopen kan perfect op het eiland. Liever culinair genieten? Met tal van knusse restaurantjes en zonnige terrassen komt dat altijd goed! 

Natuur(lijk) op Texel

Texel is met recht een walhalla voor natuurliefhebbers! Ga erop uit en ervaar hoe de mooiste landschappen elkaar afwisselen. Van uitgestrekte stranden tot prachtige bossen en van kwelders tot een waanzinnig duingebied: er is geen nee. Het is ook niet gek dat het eiland rijk is aan dieren, wist u bijvoorbeeld dat er evenveel schapen als mensen wonen? Daarnaast grazen er Schotse hooglanders op Texel en spot u met een beetje geluk zeehonden rondom de kust. 

Van der Valk Hotel Texel – De Koog 

In januari 2021 nam de familie Langebeek-van der Valk Hotel De Pelikaan op Texel over. Derk Langebeek gaat daarmee terug naar de roots van zijn oma Corry van der Valk-de Wit (1926 – 2017) en bouwt samen met zijn partner Lisa van Esch aan de toekomst van Van der Valk Hotel Texel - De Koog. 'Oma Corry' is geboren en getogen op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. Van der Valk Hotel Texel - De Koog is hiermee een droom die is uitgekomen en waar nieuwe familieverhalen geschreven gaan worden.  

Van der Valk Hotel de Texel – De Koog bevindt zich op steenworp afstand van het gezellige centrum en de zee, binnen slechts 10 minuten ligt u op het strand! Het hotel beschikt over 61 hotelkamers en diverse appartementen, de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf op deze Waddenparel. Geniet in het restaurant van de lekkerste culinaire creaties en proost op het leven! Bekijk ook de complete arrangementen bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog.

 

Deelnemende hotels

Toon filters