Nachtje weg bij Van der Valk Texel - De Koog

Echt even helemaal weg? Ga een nachtje weg naar Texel! Ervaar het ultieme eilandgevoel tijdens een overnachting op Texel, waar u de alledaagse hectiek al vergeet zodra de veerboot uit de haven vertrekt. Bent u klaar voor een heerlijke overnachting vol adembenemende natuur, prachtige dorpen en eilander gastvrijheid? Op Texel is genoeg te beleven! 

Overnachten op Texel

Wie zich het ezelsbruggetje TVTAS nog herinnert weet dat Texel samen met Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog de (bewoonde) Nederlandse Waddeneilanden vertegenwoordigd. Met een oppervlakte van 170 vierkante kilometer is Texel de grootste van de vijf, genoeg te verkennen tijdens een overnachting dus! Het eiland hoort bij de provincie Noord-Holland, vanuit Den Helder verzorgt rederij TESO bijna ieder uur de overtocht met de veerboot.  

Dorpen met karakter

Verspreid over het eiland telt Texel zeven dorpen; Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Ieder dorp heeft een geheel eigen karakter, maar overal is de eilander trots voelbaar. Aanschouw tijdens uw nachtje weg op Texel de pittoreske ligging van De Cocksdorp aan de Waddendijk en plof neer op een van de gezellige terrassen van De Koog. Op ontdekkingstocht langs de dorpen gaat u het gemakkelijkst met de fiets. De mix van gezelligheid, historie en schoonheid verveelt nooit! 

Activiteiten op Texel

Of u nou voor een nachtje weg koers zet naar Texel of twee weken blijft; u hoeft zich niet te vervelen! Beklim de vuurtoren en geniet helemaal bovenaan van een adembenemend uitzicht over het eiland. Breng een bezoekje aan Ecomare, hét natuurmuseum en zeehondenopvang op Texel. Sportievelingen kunnen zich wagen aan stoere watersporten of zelfs parachutespringen, maar ook paardrijden, golfen en hardlopen kan perfect op het eiland. 

Natuur(lijk) op Texel

Een nachtje weg op Texel is met recht een walhalla voor natuurliefhebbers! Ga erop uit en ervaar hoe de mooiste landschappen elkaar afwisselen. Van uitgestrekte stranden tot prachtige bossen en van kwelders tot een waanzinnig duingebied: er is geen nee. Het is ook niet gek dat het eiland rijk is aan dieren, wist u bijvoorbeeld dat er evenveel schapen als mensen wonen? Daarnaast grazen er Schotse hooglanders op Texel en spot u met een beetje geluk zeehonden rondom de kust.

Nachtje weg met de hond

Naast alle dieren in de natuur, staat Texel bekend als een hondvriendelijk eiland. Bezoek tijdens uw overnachting met de hond de bossen of maak een lange wandeling over het strand. Texel is de ideale bestemming wanneer u een nachtje weg gaat met de hond. 

Van der Valk Hotel Texel – De Koog 

In januari 2021 nam de familie Langebeek-van der Valk Hotel De Pelikaan op Texel over. Derk Langebeek gaat daarmee terug naar de roots van zijn oma Corry van der Valk-de Wit (1926 – 2017) en bouwt samen met zijn partner Lisa van Esch aan de toekomst van Van der Valk Hotel Texel - De Koog. 'Oma Corry' is geboren en getogen op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. Van der Valk Texel is hiermee een droom die is uitgekomen en waar nieuwe familieverhalen geschreven gaan worden.  

Van der Valk Hotel de Texel – De Koog bevindt zich op steenworp afstand van het gezellige centrum en de zee, binnen slechts 10 minuten ligt u op het strand! Het hotel beschikt over 61 hotelkamers en diverse appartementen, de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf op deze Waddenparel. Geniet tijdens uw nachtje weg in Texel van het restaurant met de lekkerste culinaire creaties en proost op het leven! Bekijk ook de complete arrangementen bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog.

Deelnemende hotels

Toon filters