Nachtje weg in België

Even ertussenuit en optimaal genieten? Dan is België de juiste bestemming voor een nachtje weg! Breng een bezoek aan België en ervaar de cultuur, natuur en historie van het land.  

Cultuur

België is een klein land dat vooral bekend staat om zijn havens, chocolade, bier en Vlaamse frieten. Ervaar de Bourgondische sfeer tijdens een nachtje weg in België en proef de lekkerste biertjes tijdens een bierbrouwerijtour. Of beleef de wereld van chocolade in het Chocolate Nation Museum en snoep van de verschillende chocolade fonteinen. Liever een sportief nachtje weg? Naast alle lekkernijen staat België bekend om zijn grote natuurgebieden. Geniet van de rust en verken wandelend of per mountainbike de Belgische Ardennen. 

Historie

België is een land met veel historie. Zo is België ontstaan in 1830 en was het oorspronkelijk van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. België grenst aan vier landen en er worden maar liefst drie verschillende talen gesproken in België. Zo wordt er grotendeels Nederlands en Frans gesproken, maar is er ook een Duitstalig deel in België. Terug duiken in de historie? Bekijk standbeeld de Leeuw, welke staat voor de Slag van Waterloo. Herbeleef de middeleeuwse volksverhalen tijdens de griezeltocht in Antwerpen of reis door de vijf eeuwen geschiedenis van Brugge.

Overnachten

Van der Valk is de ideale uitvalsbasis voor een nachtje weg in België. Met onze 17 hotels verdeeld in heel België is er altijd wel een Van der Valk in de buurt van uw bestemming. Van een citytrip naar Antwerpen tot aan Charleroi Airport. Geniet van de luxe suites en faciliteiten, en kom culinair eten in één van onze restaurants. Bekijk nu welk hotel het beste bij u past!

Zoek een geschikt hotel