Veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe omvat ongeveer 5.400 hectare met een grote diversiteit aan natuurschoon met stuwwallen en stuifzandgebieden. Het gebied leent zich uitstekend voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. 

Mooiste fietsgebied

De Veluwe is volgens kenners het mooiste fietsgebied van Nederland. Het landschap kent een grote verscheidenheid van bossen, vennen, heidevelden maar ook hoogteverschillen voor het sportievere fietswerk. Met 40 kilometer aan fietspaden is de Veluwe ook een van de grootste fietsgebieden. Via de knooppunten kan u prachtige routes uitstippelen langs de verschillende landschappen met bossen en heiden.

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe kent schitterende gebieden waar u lekker kunt wandelen. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe haar wild en biodiversiteit staat natuurlijk bovenaan. Maar het gebied kent ook andere parels zoals Kroondomein Het Loo en de Veluwezoom-Posbank. In het Nationaal Park De Hoge Veluwe wandel u door een zeer bosrijk gebied met prachtige dennenbossen, heiden en stuifzanden. Als u goed kijkt kan u wilde zwijnen, herten en bijzondere vogelsoorten zien. Kroondomein Het Loo staat vooral bekend om z’n Paleispark. Dit gebied van ruim 600 ha ligt nabij Paleis Het Loo en heeft fraaie lanen, vijvers en gazonnen. U kunt diverse routes wandelen die u langs heidevelden en bossen leiden. Met een beetje geluk ziet u onderweg een das of een vos. 

Cultuur en de Veluwe

Voor de cultuurliefhebber is de Veluwe ook een intressant gebied. Bezoek onder andere cultureel erfgoed zoals het Kröller Muller Museum met de rijke collectie moderne kunst. Zo heeft Paleis Het Loo naast het Paleispark ook een zeer mooie tuin met fonteinen en tuinbeelden in een strakke aanleg. U kunt er eindeloos doorheen slenteren. In het park De Hoge Veluwe kan u ook het zogenaamde Landschappenpad kiezen waarmee u langs hoogtepunten wandelt zoals het Kröller-Muller museum en het Pampelse Zand.

Van plan om cultuur te combineren met een wandel- of fietstocht over de Veluwe? Maak uw uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

 

Deelnemende hotels

Toon filters